وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش چیست؟

زمانی که فرد به صورت پیوسته صدایی در گوش خود می شنود که منبع بیرونی ندارد اصطلاحاً به وزوز گوش مبتلا است. این مشکل یک بیماری نیست بلکه از علامت های یک بیماری دیگر است. این صدا را تنها فردی که به وزوز گوش مبتلا است می شوند. شایع ترین نوع وزوز گوش زنگ زدن بلند گوش است. این حالت می تواند آزاردهنده باشد ولی مورد خطرناکی نیست. در ادامه با ما باشید تا به علائم، تشخیص، علت و درمان این مشکل بپردازیم.

بیشتر بخوانید: ترمیم پارگی پرده گوش

علائم وزوز گوش

وزوز گوش به صورت یک صدای پیوسته و متناوب است که در یک گوش و یا در هر دو گوش شنیده می شود. این صدا می تواند شدید و یا خفیف باشد. افرادی که به این مشکل دچار هستند اظهار می کنند که صدایی همانند سوت زدن، جیر جیر کردن، کلیک کردن، جیغ زدن، غرش، وزوز کردن، ضربان قلب مانند و … می شوند که در اغلب مواقع هنگام شب و یا در فضاهای ساکت این صدا تشدید می یابد. افرادی که به وزوز گوش مبتلا هستند احتمال دارد به نوعی کاهش شنوایی را هم تجربه کنند.

وزوز گوش چیست؟

علت وزوز گوش

متداول ترین علت وزوز گوش تخریب و کاهش سلول های مویی در گوش داخلی است. این بیماری در افراد مسن بیشتر دیده می شود. همچنین افرادی که طولانی مدت در معرض صداهای بلند هستند به احتمال بیشتری به این بیماری مبتلا می‌شوند.

تشخیص وزوز گوش

هر کسی که به وزوز گوش مبتلا شده باشد می تواند به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند تا علت اصلی بیماری تشخیص داده شود. سابقه پزشکی فرد تحت بررسی قرار می‌گیرد و هر گونه دلیل احتمالی برای وزوز گوش بررسی می شود.

سوالاتی که پزشک در این زمینه از فرد می پرسد به شرح زیر است:

  • آیا صداها پیوسته و متناوب هستند؟
  • آیا کاهش شنوایی و با سرگیجه وجود دارد؟
  • آیا درد و یا قفل شدگی فک احساس می شود؟
  • آیا اخیراً به بیماری و یا آسیب خاصی دچار شده است؟
  • آیا فرد در معرض صداهای بلند ( مانند کنسرت راک و یا انفجار ) قرار گرفته است؟

درمان وزوز گوش

اولین قدم در درمان وزوز گوش تشخیص علت اصلی آن است. در بسیاری از موارد با اقدامات زیر، وزوز گوش هم درمان می شود.

  • درمان مناسب عفونت گوش
  • قطع کردن داروهای اتوتوکسیک
  • درمان بیماری‌های مرتبط با استخوانچه های گوش که بر محل اتصال استخوان فک و گونه تاثیر می گذارد.

در اغلب موارد درمان قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد ولی اکثر افراد به این وضعیت عادت می‌کنند. توجه نکردن به این مشکل و عدم تمرکز بر آن می‌تواند بهترین راه حل باشد.

در بسیاری از موارد درمان بی خوابی، کنترل اضطراب، درمان افسردگی و بهبود روابط اجتماعی می تواند به بهبود شرایط فرد و بالا بردن کیفیت زندگی وی کمک کند.

نتیجه گیری

وزوز گوش یک مشکل آزاردهنده و ناخوشایند است و افرادی که به انواع شدید آن مبتلا شده اند باید برای درمان مناسب اقدام کنند. راه های درمانی مختلفی برای بهبود و درمان وزوز وجود دارد ولی میزان اثربخشی این راه های درمانی به نسبت کم است.

منبع : https://www.medicalnewstoday.com/articles/156286.php

مطالب مرتبط با این مقاله:

مراقبت های پس از جراحی پارگی گوش

شستشوی گوش

دکتر علی اصغر شیرازی

دکتر علی اصغر شیرازی

متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت. عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، متخصص جراحی‌های زیبایی صورت، متخصص جراحی‌های گوش، حلق، بینی و سر و گردن، رتبه اول بورد گوش و حلق و بینی و سر و گردن ایران، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش و قاعده جمجمه از استرالیا، عضو انجمن جراحان پلاستیک سر و صورت امریکا، اروپا و استرالیا، عضو هئیت مدیره انجمن راینو لوژی ایران، عضو هئیت مدیره انجمن جراحان گوش، حلق، بینی و سر و گردن ایران، دبیر کنگره‌های علمی و فوق تخصصی جراحان گوش و حلق و بینی و پلاستیک، دارنده مقالات علمی متعدد در نشریات معتبر جهان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 پاسخ

  1. در گوش خود به طور ممتد صدای جیر جیرک احساس می کنم نمیدانم از گوشه یا مغز
    خیلی ازارم می دهد

    1. سلام زنگ گوش علت های متفاوتی داره اگر با کاهش شنوایی در یک طرف باشه اهمیتش خیلی بیشتر میشه باید مراجعه کنید معاینه بشه و نوار گوش گرفته بشه

  2. سلام دکتر
    من در گوش سمت راست صدای سوت ممتد و صدایی مثل صدای زود پز دارم که زیاد ازیت نمی کنه ولی دوس دارم این کشکل حل شه وقتی اب دهانم را قورت میدم در دو گوشم صدای تلق تلق ود در گوش راست انگار هوا با فشار می ره تو گوش همیشه حالت هوا گرفته سنگین و تحت فشغر داره گوش راستم رفتم شنوایی سنجی گفت اختلال شیپور استار داری پیش دکتر کتخصص رفتم دارو فشار دار گفت از اعصابته کاری برام نکرد