جراحی زیبایی بینی یا همان رینوپلاستی یکی از جراحی های پرطرفدار است که امروزه در بین تمام سنین طرفداران خاص خود را دارد. به همین منظور ما در این مقاله سعی کرده ایم تعداد زیادی از این سوالات را پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید.
آیا جراحی زیبایی بینی خطرناک است؟
قبل از هر چیز بهتر میدانیم که درمورد این سوال پاسخ مفصل تری را بدهیم. عوامل خطرساز در جراحی زیبایی بینی به دو دسته تقسیم میشود: عوامل مربوط به بیهوشی و عوامل مرتبط با جراحی.
در بیهوشی نیز علل خطرناک میتواند به خود بیمار، یعنی بیماریهای زمینهای و یا عوارض بیهوشی مربوط شود. مثلا بیهوشی در فردی که بیماری شدید قلبی یا ریوی دارد پرخطر است. گاهی نیز مسائل بیهوشی از قبیل حساسیتهای دارویی حین عمل میتواند خطر آفرین باشد.
در پارهای موارد خطر به دلیل نوع عمل جراحی میباشد، مثلا جراحی روی عروق مهم همچون آئورت یا رگهای مغزی عمل خطرناکی به حساب میاید.
در مورد جراحی زیبایی بینی با توجه به این که اغلب افراد داوطلب جوان و بدون بیماری مهم بوده و جراحی با اعضا مهمی سروکار ندارد، جزؤ جراحیهای کم خطر محسوب میشود.
توجه به نکات زیر احتمال خطر در جراحی زیبایی بینی را به حد اقل میرساند:
۱- فرد داوطلب باید سابقه تمام بیماریها، جراحیها و داروهای مصرفی را به اطلاع پزشک جراح برساند. جراحی در کسانی که بیماریهایی همچون دیابت یا فشار خون کنترل نشده دارند و در بیماریهای پیشرفته قلبی، ریوی، اعصاب و روان، کلیوی، کبدی و سرطان ممنوع است. همچنین کسانی که از داروهای ضّد انعقاد استفاده میکنند باید حد اقل ده روز قبل از عمل این داروها را قطع کنند.
۲- جراح بینی ضمن گرفتن شرح حل و معاینه دقیق، چنانچه لازم باشد آزمایشات و مشاورههای لازم با دیگر پزشکان را به عمل آورد.
۳- بیمارستان و یا مرکز جراحی باید به تمامی امکانات لازم مجهز بوده و از کادر بیهوشی مجرّبی نیز برخوردار باشد.
با رعایت نکات فوق میتوان به جرأت گفت که احتمال خطر در جراحی رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی )بسیار کم است.
سوالات متداول جراحی زیبایی بینی
لیزر کاربردهای فراوانی در پزشکی دارد. امروز بسیاری از بیماریها در چشم، گوش و حلق و بینی، زنان و پوست با کمک لیزر دارمان میشوند. در بینی نیز ما از انواع لیزر برای برداشتن تومور و پولیپ و یا کنترل خونریزی استفاده میکنیم. در مبحث زیبایی نیز امروز برای برداشتن ضایعات پوستی روی بینی کاربرد دارد ولی استفاده از آن در جراحی زیبایی بینی بسیار محدود است. همانطور که میدانید عمده بدشکلیهای بینی به دلیل اشکال در فرم یا اندازه بافت سخت و نیمه سخت بینی یعنی استخوان و غضروف است که لیزر بر روی آنها بی اثر است. از لیزر تنها میتوان در دادن برش روی پوست استفاده کرد.
باید در نظر داشت که لیزر تنها یک وسیله است و به نوع خاصی از جراحی اطلاق نمیگردد. این باور که برخی تصور میکنند که جراحی لیزری بینی به معنی آنست که دستگاهی نوری به بینی میتاباند و فرم و شکل بینی درست میشود کاملا اشتباه است
در هرچند که جراحی بینی به دو روش امکان پذیر است اما جراحان بیشتر از روش بی هوشی عمومی استفاده میکنند
در مدت زمان استفاده از چسب بینی بستگی به نوع پوست بینی دارد معمولا در بینی هایی با پوست نازک نیاز است تا مدت ۲ الی ۳ هفته چسب روی بینی قرار بگیرد و این زمان برای پوستهای ضخیم به ۲ الی ۳ ماه متغیر خواهد بود
در خیر سرد یا گرم بودن هوا و فصل مشخصی ندارد و در واقع تغییرات آب و هوایی تاثیری بر جراحی بینی نمی گذارد.
بله، جراحی همزمان زیبایی بینی و رفع پولیپ و گرفتگی ها ممکن است .
خیر ، درد جراحی معمولا در روزهای اول خواهد بود و بعد از گذشت چند روز از بین خواهد رفت ، البته همین درد مختصر نیز با مصرف مسکن ها قابل تحمل خواهد بود.
اگر قبل از بارداری تصمیم به جراحی بینی دارید مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر میخواهید بعد از بارداری جراحی بینی داشته باشید لازم است تا ۶ ماه تا یک سال بعد از آن اقدام نمایید . درست زمانی که تورمات ناشی از بارداری از بین رفته باشند. البته توصیه می شود که تا ۶ ماه بعد از جراحی نیز باردار نشوید چون بینی بعد از این مدت به صورت کامل جا می افتد و تورمات بارداری ممکن است باعث تغییر ساختار تغییر یافته بینی شود.
در پاسخ به سوال باید این جواب را بیان کرد که جراحی بینی برای هر شخص بسته به میزان تغییرات ، عوامل زیادی در جراحی بینی تاثیر گذار می باشند از جمله نوع جراحی ، میزان پولیپ و… بنابراین نمی توان هزینه دقیقی برای عمل زیبایی جراحی بیان کرد و پس از اینکه بیمار توسط پزشک ویزیت شد تعیین می گردد
جراحی بینی برای افرادی مناسب است که رشد استخوانی آنها تکمیل شده باشد ، عموما در خانم های بالای ۱۶ سال و آقایان بالای ۱۸ سال مجاز می باشد. همچنین جراحی برای افراد بالای ۷۵ سال توصیه نمی شود.
بله ،جراحی ترمیم بینی برای افرادی مناسب است که از نتیجه ی عمل اولیه راضی نبوده و یا بینی آنها دچار مشکلات تنفسی و انحرافی شده است .
دوره ی نقاهت برای این جراحی حدود یک هفته تا ۱۰ روز می باشد و بعد از آن فرد می تواند فعالیت های خود را آغاز نماید
معمولا قسمت هایی از بینی که برای جراحی زیبایی آن مورد استفاده و تغییر قرار میگیرد ارتباط مستقیمی با حس بویایی ندارد اما ممکن است در اثر بی دقتی پزشک اختلالاتی در حس بویایی فرد ایجاد شود ، از این رو توصیه می شود که در انتخاب جراح بینی دقت کافی را داشته باشید.
میتوانیم این افراد را به دو گروه تقسیم کنیم:
الف-مشکلات روحی و روانی و شخصیتی، افرادیکه از نظر روحی و روانی مناسب نیستند. مهمترین و بیشترین موارد ممنوعه در این گروه قرار میگیرند. افراد افسرده، بدبین، متوقع، وسواسی، ایده آلیست افراطی، کسانیکه به تازگی مشکل مهمی در زندگی داشته اند بهتر است تا زمان رفع آنها از جراحی پرهیز کنند.
مشکلات جسمی نیز ممکن است باعث ممنوعیت این جراحی شود. بیمارانی که بیماریهای مهم و یا مزمن و جدی همچون سرطان، اختلالات مزمن ریوی، کبدی کلیوی، نورولوژیک [ مثل صرع کنترل نشده] و یاذقلبی دارند نباید جراحی شوند. افرادی که دیابت و یا فشار خون بالای کنترل شده دارند ممنوعیتی برای این جراحی ندارند. در افرادی که بدلیل مسائلی از داروهای ضد انعقاد مثل آسپیرین، بروفن، ویتامین ای، وارفارین و یا هپارین استفاده میکنند تنها با قطع دارو و آن هم تحت نظر و اجازه پزشک معالج خود قادر به جراحیند.
برخی مشکلات در بینی مثل بینی با پوست بسیار ضخیم و یا کسانیکه مکررا جراحی بینی شده اند نیز ممکن است جراحی صلاح نباشد.
همچنین به افرادی که اشکالات خیلی جزئی در بینی دارند توصیه به جراحی نمیشود.
این موارد ارتباطی با جراحی بینی ندارد ولی باید بین جراحی آنها با راینوپلاستی حداقل سه ماه فاصله باشد.
بهترین پوست برای جراحی بینی پوستی با ضخامت متوسط است. پوستهای ضخیم که اصطلاحٱ به آنها بینی گوشتی میگوییم، نتیجه جراحی را بخوبی نشان نمیدهند و پوستهای نازک کوچکترین ایراد را نمایان میسازند. البته بجز پوستهای بسیار ضخیم که جراحی در آنها بصلاح نیسن بقیه آنها بهبودی چشمگیری میابند
ویزیتهای معمول پس از عمل زیبایی بینی به فاصله دو و هفت روز و پس از آن تا ماه اول هر هفته و سپس هر ماه تا شش نوبت و سپس هر شش ماه انجام میشود مگر در موارد خاص به تشخیص پزشک.
نتیجه نهایی جراحی معمولا تا یکسال و در بینی های گوشتی تا دو سال خواهد بود، بنابرابن افراد تا نتیجه کامل باید صبور باشند
تمامی پزشکان و جراحان بیماران را به ترک استعمال هرگونه دخانیات میکنند. برخی از آنها حتی از جراحی بر روی این افراد امتناع
میورزند.در اینکه مصرف دخانیات موجب کندی و اختلال در روند بهبود زخم میکردد و همچنین موجب افزایس تورم در محل عمل میشود هیچ شکی وجود ندارد. توصیه من در این مورد قطع مصرف از دو هفته قبل تا یک ماه پس از آن است.
در برخی موارد از تامپون استفاده میشود ولی اولا مقدار آن کم و کوتاه است و ثانیٱ زمان آن از دو روز تجاوز نمیکند مگر در موارد خاص.
در برخی از افراد هم نیازی به گذاشتن آن نیست و در بساری از اسپلینت های لوله دلر استفاده میشود که اختلال در تنفس بیمار از بینی ایجاد نکند.
با استفاده از روش های جدید میتوان مدعی شد که افتادگی سر بینی حتی پس از بیست سال هم نباید اتفاق بیافتد.
2 پاسخ
سلام و ارادت
بنده ماسور (ماساژ) هستم میخواستم بپرسم چه مدتی بعد از جراحی بینی میتونم کار کنم و مشتری رو ماساژ بدم البته باید بیان کنم که من بیشتر در ماساژ به بدن مشتری فشار وارد میکنم چیزی رو بلند نمیکنم یا با فشار بدن مشتری رو نمیکشم
ممنون از راهنماییتون
سلام دوست عزیز
دو هفته بعد از عمل