جرم گوش موضوعی طبیعی است و در همه افراد وجود دارد و باعث سلامتی پوست مجرای گوش میشود.
قابل ذکر است کم شدن آن باعث ایجاد خارش و خشکی در گوش میگردد. در اکثر موارد این جرم رقیق بوده و خود به خود از گوش خارج میشود ولی در برخی افراد به دلیل غلظت بالای آن و یا تنگی مجرای خارجی جرمها سفت شده و در داخل گوش میماند و نیاز به خارج کردن به طرق مختلف دارد. در همین افراد هم زمان شکل گیری جرم سفت متفاوت بوده و بنابراین زمان خارج کردنش هم متفاوت است. یعنی در مواردی ممکن است سالها نیاز به شست و شوی گوش نباشد ولی در فرد دیگری لازم باشد هر چند ماه یکبار این کار انجام شود.
ممکن است افراد بعد از گذشت مدتی متوجه مشکلاتی در گوش بشوند که امکان شنیدن و یا حرف زدن برای آنها با مشکلاتی مواجه شود.ممکن است پزشک تجمع جرم در گوش شما را تشخیص بدهد و اقدام به شستشوی آن بنماید.
جرم گوش
جرم گوش که نام دیگر آن واکس گوش نیز است. به طور طبيعي از طریق غددي که در پوست کانال گوش قرار دارند تولید می شود.
این جرم در واقع نوعی محافظت کننده، نرم کننده برای گوشها محسوب میشود و دارای خاصيت ضد باکتريايي برای محافظت از ورود باکتری و میکروب ها به گوش است.
در صورتی که گوش دارای جرم نباشد باعث خشکی و ایجاد خارش در گوش می شود.
در حالت طبیعی جرم توليد شده در گوش ها از طرف پردهي گوش به سمت بيرون حرکت مي کند در واقع این حرکت توسط تحرک فک ها به خارج از گوش انجام می شود. جرمها معمولا در نيمه ي بيروني کانال گوش توليد مي شوند.معمولا پزشک در معاينه ي گوش مشاهده مي کند که جرم در نزديکي پرده ي گوش قرار دارد این اتفاق زمانی می افتد که بیمار سعی دارد تا با استفاده از گوش پاک کن جرم ها را به خارج هدایت کند.
گوش پاک کن باعث می شود که قسمت های بیرونی جرم خارج و قسمت های عمیق که حاوی مقادیر زیادی جرم است فشرده شوند.معمولا جرم های فشرده شده باید توسط پزشک متخصص تخلیه شود تا شما را دچار خشکی و یا عارضه های شنوایی ننماید.
تجمع جرم گوش در افراد زیر بیشتر دیده میشود:
1-کسانی که مستعد تولید جرم در گوش هستند
2-افرادي که کانال گوش شان تنگ است يا انحناي کانال گوش شان بيشتر از حد معمول است.
3-کساني که کانال گوش شان دارای موی زیادی است
4-افرادی که مدام در حال پاک کردن گوش ها هستند و همیشه آن را دستکاری میکنند.
زمان مناسب برای شستشوی گوش
جرم های درون گوش ممکن است باعث ایجاد خلل در شنوایی بشوند اما این اتفاق تا انسداد کامل کانال گوش رخ نمی دهد و حتي فرد متوجه نمي شود که گوشش جرم دارد یا خیر، این کار باید با معاینه پزشک انجام شود.
اما هنگامي که انسداد کانال کامل شود شنوایی دچار مشکل می شود، فرد با احساس کيپ شدن گوش و افت شنوايي مواجه می شود و در این صورت است که نگرانی های وی زیاد می شود. معمولاً اين اتفاق در زمان استحمام يا به دنبال شنا کردن بیشتر احساس می شود چون ورود آب به داخل کانال گوش باعث حجيم تر شدن جرم گوش خواهد شد. جرم گوش همانند چوب وقتي در معرض رطوبت قرار مي گيرد پف کرده و کانال را بيشتر از قبل مي بندد. بنابراین باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا درمان برای شما صورت بگیرد. ممکن است مشکلات گوش شما با یک جرم گیری ساده برطرف شود.
بیشتر بخوانید: جراحی زیبایی گوش
علائم پرشدن گوش ها از جرم
- -احساس درد در گوش و احساس کيپ بودن گوش
- -کاهش شنوايي که ممکن است زیاد تر شود
- -شنیدن صداي وزوز در گوش
- -خارج شدن ترشحات زیاد از گوش
شاید برایتان جالب باشد: بهبودی نسبی کری یا کاهش شنوایی
پزشک با شستشوی گوش توسط مکش و وسایل کوچک مخصوصی مانند کورت(curette) که حاوی میکروسکوپ دقیق برای مشاهده مجاری گوش است برای خارج کردن گوش اقدام می نماید.این کار با ظرافت و دقت بالایی انجام می شود تا کوچکترین آسیبی به گوش بیمار و اطراف پرده وارد نشود.
توجه داشته باشید که انجام این کار باید توسط یک پزشک متخصص حرفهای انجام شود.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی تر در این زمینه از دکتر شیرازی کمک بگیرید.
یک پاسخ
سلام. باتشکر. من دچار کم شنوایی در گوش سمت راست شدم. رفتم دکتر،پیش متخصص، گوشم رو شستشو داد و با دستگاه مکش که مثل جاروبرقی مکش داشت، روی گوشم کار کرد. درد وحشتناک زیادی داشت، اما بعدش از گوشم چیزی سیاه رنگ بیرون آورد و شنواییم خوب شد.