ساختمان بینی
بینی یک بخش برآمده در صورت می باشد که معمولا در صورت کانون توجه می باشد به عنوان بخش مهمی در زیبایی صورت و از مهم ترین عوامل تنفس و گذرگاه تنفس می باشد.
بینی گوشتی
ضخامت پوست بینی عامل تعیین کننده بینی گوشتی و استخوانی است. بینی های استخوانی پوستی نازک یا متوسط و بینی های گوشتی دارای پوستی ضخیم هستند. بطور طبیعی پوست نیمه بالایی بینی، یعنی همان قسمتی که استخوان را میپوشاند نازکتر از نیمه پایینی، یعنی ناحیه ای که غضروف را میپوشاند میباشد.
بینی های استخوانی
در بینی های استخوانی بدلیل نازک بودن پوست جزئیات استخوانی از زیر پوست قابل مشاهده است، یعنی ممکن است لبه های استخوان چنانچه قبلا شکسته شده باشد دیده و لمس میگردد، همچنین در نیمه پایینی بدلیل نازک بودن پوست معمولا غضروف ها قوی و مستحکمند و پهنی و یا افتادگی در نوک بینی کمتر وجود دارد، در حالیکه در بینی های گوشتی بدلیل کلفت بودن پوست جزییات استخوانی و غضروفی مشاهده نشده و بدلیل سنگینی پوست غضروفها معمولا نازک و ضعیفند. بهمین دلیل هم در این نوع بینی ها سر بینی پهن و افتاده است.
بخش خارجی بینی
بخشی که برآمده می باشد و در ناحیه صورت درقسمت دید می باشد را بخش خارجی بینی می گویند و این بخش خود به دو بخش
می باشد بخش استخوانی ، شامل استخوانهای بینی و زایده پیشانی فک بالا و بخش غضروفی که شامل تعدادی غضروف می باشد که به یکدیگر چسبیده شده اند .
بخش داخلی یا حفره بینی
این بخش از سوراخ های خارجی بینی در قسمت جلو تا قسمت های سوراخهای عقبی بینی امتداد دارد و به وسیله یک دیواره که به آن دیواره میانی به دو نیمه راست و چپ تقسیم می شود ، حفره های بینی شامل جداره تحتانی ، جدار فوقانی ، جدار داخلی و خارجی می شود که هر کدام از این جدارها از بخش های مختلفی تشکیل شده است :
جدار فوقانی شامل بخش از جلو به عقب می باشد و استخوان پیشانی و استخوان اسفنوئید از بخش های این جداره می باشند .
جداره تحتانی : این جداره از بخش ها ی استخوان ماگزیلا و صفحه افقی استخوان کامی می باشد .
جداره داخلی از قسمت استخوان خیش ، تیغه عمودی استخوان غربالی و تیغه غضروف بینی را شامل می شود .
جداره خارجی این بخش شامل سه برجستگی می باشد که شامل شاخکهای فوقانی و میانی و تحتانی می باشد .
دانستن این اطلاعت برای جراحی بینی مهم می باشد و با توجه به آشنایی هر چه بیشتر با آناتومی بینی می تواند در خصوص نحوه عملکرد بینی و جراحی آن تصمیمات موثرتری را گرفته، دانستن آناتومی بدن می تواند نقش مهمی داشته باشد زیرا با توجه به این اطلاعات و عملکرد هر بخش جراحی بینی را به نحو موثرتری انجام داد و جراحی بینی موفق تری حاصل شد که بیماران نیز از نتیجه عمل رضایت بیشتری داشته باشند.