رینوپلاستی چیست؟

اصطلاح رینوپلاستی، به معنای تغییر شکل و فرم دهی بینی است. رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی، روش جراحی پلاستیکی است که باعث تغییر ساختار بینی می شود. این تغییر با اضافه کردن و یا برداشتن استخوان و غضروف، گرافت و پیوند بافت از سایر قسمت های بدن، و یا قرار دادن مواد مصنوعی، جهت تغییر شکل بینی همراه می باشد.
رینوپلاستی، متداول ترین روش جراحی زیبایی در دنیا است. بینی های بزرگ، کج، بدشکل، شکسته و یا آسیب دیده در اثر ضربه، با انجام رینوپلاستی، ظاهری مطلوب پیدا می کنند. مشکلات تنفسی نیز در جراحی بینی برطرف خواهد شد.
پوست، یکی از عوامل تاثیرگذار در جراحی بینی است. بیماران با پوست ضخیم، تغییرات واضحی را در بینی خود مشاهده نمی کنند، این در حالیست که افراد با پوست نازک، نتایج مطلوب تری از رینوپلاستی دارند.

رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی)

جراحی بینی نباید قبل از کامل شدن رشد استخوان بینی انجام شود و انجام آن  برای دختران بین 14 تا 15 سالگی، و برای پسران تا 18 سالگی توصیه می شود، زیرا که در صورت کامل نشدن رشد، امکان بازگشت بینی به فرم اولیه بیشتر می شود.
هزینه رینوپلاستی به میزان اقدامات انجام شده در طول جراحی، مواد بی هوشی و امثال آن، وابسته می باشد.

اقدامات قبل از رینوپلاستی

در طول جلسات مشاوره، میان جراح بینی و دکتر، مسائلی نظیر، نحوه انجام جراحی زیبایی بینی، میزان تغییرات بینی، هزینه جراحی، و اقدامات قبل و بعد از جراحی بینی مطرح می شود. دکتر، عکس هایی از بینی بیمار می گیرد تا قبل و بعد بینی باهم مقایسه شود، و تا حدی نتیجه جراحی برای جراح بینی و خود بیمار، مشخص خواهد شد. رینوپلاستی جنبه های روانی نیز برای بیمار دارد، از جمله این که: بیمار بر این باور خواهد بود، که بعد از جراحی بینی، تمام معایب بینی برطرف خواهد شد، پس بیمار می بایست انتظارات منطقی از رینوپلاستی داشته باشد.

قبل از جراحی، بیمار باید:

  • سیگار را کنار بگذارد. ( از تاثیر سیگار بر جراحی بینی بیشتر بدانید).
  • مصرف برخی از داروها مانند آسپرین باید قطع شود.
  • قبل از جراحی صورت شسته شود و کاملا تمیز باشد.
  • بیمار باید رژیم غذایی سالم داشته باشد.

اقدامات بعد از رینوپلاستی

بیماران بعد از جراحی در حالت مساعدی به سر می‌برند. سر درد از عوارض نادر رینوپلاستی است. روز اول بعد از جراحی، قطعا تورم و کبودی در بینی و اطراف چشم‌ها وجود خواهد داشت.

بعد از رینوپلاستی، بیمار باید:

  • استراحت کند.
  • از پایین آوردن سر خودداری کند.
  • داروهای تجویز شده از سوی دکتر را مصرف کند.
  • از انجام فعالیت های سنگین و حمل بار سنگین دوری کند.
  • در معرض تابش مستقیم نور خورشید فرار نگیرند.

«نتیجه گیری»

تغییر شکل بینی بر ظاهر فرد تاثیر می گذارد، و اعتماد به نفس فرد را بالا می برد. به دنبال شکاف های ایجاد شده در طول رینوپلاستی، خونریزی امری طبیعی است. سردرد از عواض نادر در جراحی بینی است. بیماران بعد از گذشت یک هفته از جراحی، به سر کار می روند و به زندگی طبیعی خود باز می گردند.

با تشکر مدیریت سایت، دکتر سید علی اصغر شیرازی جراح بینی

دکتر علی اصغر شیرازی

دکتر علی اصغر شیرازی

متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت. عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، متخصص جراحی‌های زیبایی صورت، متخصص جراحی‌های گوش، حلق، بینی و سر و گردن، رتبه اول بورد گوش و حلق و بینی و سر و گردن ایران، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش و قاعده جمجمه از استرالیا، عضو انجمن جراحان پلاستیک سر و صورت امریکا، اروپا و استرالیا، عضو هئیت مدیره انجمن راینو لوژی ایران، عضو هئیت مدیره انجمن جراحان گوش، حلق، بینی و سر و گردن ایران، دبیر کنگره‌های علمی و فوق تخصصی جراحان گوش و حلق و بینی و پلاستیک، دارنده مقالات علمی متعدد در نشریات معتبر جهان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *