راه های تشخیص گرفتگی بینی کدام است؟

مهم ترین راه تشخیص، بعد از گرفتن تاریخچه بیماری و اینکه بیمار چه موقع دچار گرفتگی بینی شده و شدت گرفتگی چقدر بوده، معاینه بیمار توسط پزشک می باشد که در اغلب موارد از طریق معاینه داخل بینی، علت گرفتگی مشخص می شود.
راه تشخیصی کامل تر آندوسکوپی بینی می باشد که دقت و کیفیت بهتری دارد. بعد از آندوسکوپی، بررسی بینی از سوراخ خلفی یا نازوفارنگوسکوپی با آینه که داخل دهان دیده می شود، می باشد.
از راه های تشخیصی غیربالینی و پاراکلینیکی می توان به رادیوگرافی، عکس برداری ساده، سی تی اسکن و MRI اشاره نمود و در مواقعی که ضایعه مشکوک باشد، نمونه برداری ضرورت دارد.
راه های درمان گرفتگی بینی کدام است؟
در درمان گرفتگی بینی، علت ایجاد کننده گرفتگی بینی و انحراف بینی مهم می باشد و همچنین سن و شرایط بیمار نیز فرق می کند. در بعضی از مواقع مانند آلرژی، تومورها و اشکالات انحراف بینی حتماً به عمل جراحی نیاز است. در مورد پولیپ ها هم درمان دارویی انجام می گیرد.
در مواردی هم باید جراحی انجام گیرد و در مورد تومورها بسته به این که خوش خیم و یا بدخیم باشند، نوع درمان فرق می کند، ولی در اغلب موارد درمان توسط عمل جراحی می باشد.
عملکرد شیپور استاش Eustachion tube چیست؟
شیپور استاش یک مجرا یا لوله ارتباطی بین گوش میانی با فضای نازوفارنکس به طول 30 تا 40 میلی متر بوده، شامل دو قسمت استخوانی در یک سوم ابتدایی و غضروفی در دوم سوم انتهایی است.زاویه شیپور استاش با سطح افقی در بالغین 45 درجه و در اطفال 15 درجه بوده،این مسأله یعنی افقی تر بودن شیپور استاش در اطفال یکی از علل شیوع عفونت گوش میانی در اطفال است.شیپور استاش سه عمل مهم و اساسی دارد.
1) برقراری ارتباط و تعادل بین فشار گوش میانی و فضای خارج 2) تخلیه ترشحات گوش میانی به دل3) جلوگیری از انتقال تغییرات فشار و ممانعت از ورود میکروبهای نازوفارنکس به گوش میانی
قسمت غضروفی شیپور استاش کامل نبوده و سطح مقطع آن به صورت J وارونه می باشد. بقیه آن را غشا،کامل می کند.این مسأله باعث می شود تا مجرای شیپور استاش در حالت عادی و استراحت بسته باشد اما در اثر عمل عطسه،بلع،فین کردن،با نور و السالوا مجرای شیپور استاش باز می شود که این عمل توسط عطسه کشنده نرم کام صورت می گیرد.
اختلال فعالیت شیپور استاش از علل به وجود آورنده و یا مستعد کننده بسیاری از بیماری های گوش از جمله عفونت گوش عطسه میانی حاد و یا مزمن و نیز اونیت میانی همراه با ترشح پشت پرده گوش و نیز پارگی و کلستاتوم در گوش میانی است
اگر گرفتگی بینی مربوط به مشکلات تکاملی باشد، یعنی در مورد کودکی که در اثر رشد کردن دچار انحراف بینی شده باشد، درمان کاملی نمی توان انجام داد، ولی اگر چنانچه انحراف بینی در اثر ضربه باشد، با برطرف کردن انحراف بینی که در اثر ضربه ایجاد شده و عمل جراحی می توان از گرفتگی بینی جلوگیری کرد.
در مورد تومورها و لوزه سوم، فرد نمی تواند در پیشگیری از آن ها دخالتی کند، ولی وقتی گرفتگی بینی ایجاد شد حتماً باید به پزشک مراجعه کند تا تدابیر لازم اتخاذ گردد.

دکتر علی اصغر شیرازی

دکتر علی اصغر شیرازی

متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت. عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، متخصص جراحی‌های زیبایی صورت، متخصص جراحی‌های گوش، حلق، بینی و سر و گردن، رتبه اول بورد گوش و حلق و بینی و سر و گردن ایران، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش و قاعده جمجمه از استرالیا، عضو انجمن جراحان پلاستیک سر و صورت امریکا، اروپا و استرالیا، عضو هئیت مدیره انجمن راینو لوژی ایران، عضو هئیت مدیره انجمن جراحان گوش، حلق، بینی و سر و گردن ایران، دبیر کنگره‌های علمی و فوق تخصصی جراحان گوش و حلق و بینی و پلاستیک، دارنده مقالات علمی متعدد در نشریات معتبر جهان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *