یکی از اجزای بسیار مهم بینی پوست آن است. پوست علاوه بر پوشاندن ساختمان های زیر آن تعیین کننده اصلی نوع گوشتی یا غیر آن برای انجام جراحی زیبایی بینی است. اگر پوست ضخیم باشد بینی به اصطلاح بینی گوشتی و در غیر اینصورت غیر گوشتی است. شکل گیری بینی در جراحی بینی های گوشتی با کار روی بافت سخت یعنی استخوان و غضروف انجام میگیرد و اصولا هیچگونه دستکاری در پوست صورت نمیپذیرد. در پوست از بسیار ضخیم گاهی مقداری از بافت چربی آزاد ممکن است برداشته شود ولی به هیچ وجه نباید خود پوست نازک شود چون احتمال آسیب به آن و متعاقبا بد شکلی شدید بینی بسیار زیاد است. متأسفانه ترمیم این اشکالات بسیار مشکل و گاهی غیر ممکن است.

نمونه جراحی بینی گوشتی با نوک افتاده
تفاوت بینی های استخوانی و گوشتی چه خصوصیاتی دارند؟
در بینی های استخوانی بدلیل نازک بودن پوست جزئیات استخوانی از زیر پوست قابل مشاهده است، یعنی ممکن است لبه های استخوان چنانچه قبلا شکسته شده باشد دیده و لمس میگردد، همچنین در نیمه پایینی بدلیل نازک بودن پوست معمولا غضروف ها قوی و مستحکم هستند و پهنی و یا افتادگی در نوک بینی کمتر وجود دارد، در حالیکه در بینی های گوشتی بدلیل کلفت بودن پوست جزییات استخوانی و غضروفی مشاهده نشده و بدلیل سنگینی پوست غضروفها معمولا نازک و ضعیف هستند. بهمین دلیل هم در این نوع بینی ها سر بینی پهن و افتاده است. می توان گفت که مهم ترین تفاوت بینی های گوشتی و استخوانی، میزان ضخامت پوست آن ها است.
افتادگی بینی گوشتی بعد از جراحی
بسیاری از مراجعین نگران افت بینی بعد از جراحی هستند که البته همانطور که بیان شد این مساله رابطه ی مستقمی با تکنیک های جراحی، تخصص جراح و دقت در روش جراحی دارد. یک جراح متبحر به خوبی غضروف ها را تقویت نموده و مانع افتادگی آن بعد از جراحی می باشد . البته دقت داشته باشید که این نوع بینی نسبت به بینی های استخوانی مدت زمان بیشتری برای از بین رفتن تورم نیاز دارد و باید نتیجه ی نهایی را بعد از گذشت شش ماه مشاهده نمایید ، در اصطلاح عامیانه بینی های گوشتی نسبت به بینی های استخوانی دیر تر جا می افتند.
ورم بینی بعد از جراحی بینی گوشتی
تورم بعد از جراحی بینی طبیعی است ، ممکن است همراه با تورم شدید یا خفیف کبودی در اطراف چشم و زیر گونه ها دیده شود، این کبودی و تورم موقت بوده و با رعایت موارد دیگری نیز قابل درمان است .
به یاد داشته باشید که با سپری کردن دوره ی نقاهت بعد از جراحی بینی، میزان قابل توجهی از تورمات کاهش می یابند.
البته اندازه ی کبودی و تورم به تغییراتی که جراح حین جراحی بر روی بینی انجام داده است بستگی دارد ، و همچنین جنس پوست و استخوان های صورت نیز در شدت کبودی و تورمات ناشی از جراحی بینی تاثیر گذار است.
به صورت کلی توصیه می شود که موارد ساده ای را برای از بین بردن این مورد رعایت نمایید:
1- پمادهای آنتی بیوتیک و نیز پمادهای ضد التهاب می تواند به شما در کاهش تورمات کمک شایانی بنماید و همچنین جای بخیه ها را نیز سریعتر بهبود دهد .
2- بعد از اینکه گچ روی بینی را برداشتید مقدار زیادی ورم خواهید داشت، نگران نباشید این تورمات طبیعی هستند و بعد از حدود یک یا دو هفته کاهش می یابند.
3- از آسیب و یا ضربه زدن به بینی خودداری کنید تا فرم بینی شما تغییر نکند.
4- می توانید از آب آناناس یا آب کرفس برای کاهش تورمات استفاده کنید.
5- برای کاهش تورم سر بالا بخوابید، برای این کار از بالشت های بلند استفاده کنید. (البته خوابیدن به پهلو مشکلی ایجاد نمی کند.)
6- ۲ روز بعد از جراحی حتما از کمپرس سرد استفاده کنید، کمپرس باعث می شود تا کبودی ها کاهش یابند.
7- اجسام سنگین را بلند نکنید ، این کار باعث می شود تا فشار زیادی به سر وارد شود.
8- برای کاهش چشم گیر تورمات از غذاهای حاوی پروتئین و مواد غذایی سالم و سبزیجات غافل نشوید.
اگر مشکلی برایتان پیش آمد با جراح تماس بگیرید.

تقارن سوراخ های بینی گوشتی بعد عمل
آیا بینی گوشتی بعد از جراحی دچار افتادگی می شود ؟
افتادگی در بینی های گوشتی معنایی ندارد، زمانی که تکنیک های جراحی اصولی و طبق استاندارد های جراحی انجام شده باشد بینی شما بعد از عمل نیازی به ترمیم نداشته و عملا دچار افتادگی نخواهد شد .
بینی های گوشتی نسبت به نوع استخوانی تورم و کبودی بیشتری دارند و به اصطلاح دیر تر از بینی های دیگر جا می افتد.
تزریق آمپول در بینی های گوشتی
تزریق آمپول های کورتون می تواند نقش به سزایی در کاهش تورمات ناشی از جراحی داشته باشد. البته این آمپول ها در افرادی تجویز می شوند که پوست بینی آنها بسیار ضخیم باشد. به یاد داشته باشید که تجویز آمپول حتما توسط جراح صورت می پذیرد و افراد باید از تزریق خودسرانه آن جددا خودداری کنند.
سوالات رایج در مورد جراحی بینی گوشتی
1- بینی گوشتی به چه نوع بینی گفته میشود؟
بینیهای گوشتی به بینیهایی اطلاق میشود که پوست روی بینی ضخامتی بیش از اندازه داشته باشد. اگر بینی را به دو نیمه بالایی و پایینی تقسیم کنیم، پوست قسمت پائین یا نوک بینی ضخامت بیشتری نسبت به نیمه بالایی دارد. ضخامت پوست تا حد زیادی به وجود غدد چربی درون آن بستگی دارد، هرچه این غدد بیشتر و بزرگتر باشند، پوست ضخیمتر به نظر میرسد. این پوستها خصوصیتشان چرب بودن بیش از حد آنان است. شاید دیده باشید که در روی پوست قسمت پایین بینی برخی افراد دانههای سیاه رنگی وجود دارد. در حقیقت این دانهها، چربیهایی هستند که هنگام خروج از پوست و در مجاورت هوا به رنگ سیاه در میآیند. در افرادی که پوست ضخیم و چرب دارند این دانهها بیشتر دیده میشود. بنابراین خصوصیت بینیهای گوشتی ضخیم بودن پوست آنهاست که باعث بزرگ و حجیم شدن قسمت پایینی آن میگردد. همچنین نوک بینی نیز افتادگی دارد.
۲- آیا میتوان گفت هر بینی که سر بزرگ یا افتاده دارد گوشتی است؟
خیر. بینیهای گوشتی علاوه بر سر بزرگ و افتاده، پوست ضخیم چرب و منفذ دار دارند که با فشار بین دو انگشت، به راحتی چربی سفیدرنگی به بیرون تراوش مییابد. برخی بینیها افتادگی داشته یا نوک بزرگی دارند ولی پوست آنها نازک یا متوسط است. در اینگونه بینیها معمولا غضروف زیر پوست بزرگ بوده و باعث بدشکلی آن میشود. اینها نباید با بینیهای گوشتی اشتباه شوند.
۳- آیا این بینیها برای جراحی مناسبند؟
اگر بخواهیم مناسب بودن بینی را برای جراحی بر اساس ضخامت پوست درجه بندی کنیم، بهترین کاندیداها، افرادی با پوست با ضخامت متوسط میباشند. جراحی در بیماران با پوست بیش از اندازه نازک یا ضخیم، مشکلتر است. اجزای زیر پوست بینی، یعنی استخوان و غضروف شکل دهنده بینی میباشند، چنانچه کمتر یا بیشتر از حد لازم برجسته و مشخص باشند، بینی بدفرم به نظر میرسد. در افراد با پوست نازک، این اجزاء بیش از حد و در آنانکه پوست ضخیم دارند کمتر به نظر میرسد. جراحی میتواند در هر دو گروه شکل بینی را بهتر و زیباتر کند.
۴- تا چه حد میتوان به نتیجه بخش بودن جراحی در این نوع بینیها امیدوار بود؟
بطور کلی تغییر در این بینیها نسبی می باشد، یعنی میتوان امید بسیاری داشت که فرم بینی نسبت به قبل، بهبود قابل توجهی داشته باشد. این بینیها را نمیتوان خیلی کوچک و ظریف کرد چون در جراحی، کار عمدتاً روی بافت استخوانی و غضروفی انجام میشود و بافت نرم از جمله پوست خیلی قابل دستکاری نیست. به عبارت دیگر میتوان تا هر قدر بخواهیم از استخوان و غضروف برداریم ولی از پوست نمیتوانیم برداریم. در صورت برداشت بیش از حد از استخوان و غضروف شکل بینی از قبل هم بدتر میشود. بنابرین میشود گفت که این بینیها را میتوان به فرم دلخواه نزدیک کرد ولی انتظار کوچک شدن زیاد آنها بیمورد است.
۵- آیا تکنیک جراحی در این بینیها با انواع دیگر متفاوت است؟
در بینیهای گوشتی برخلاف بیشتر بینیها، بافت استخوانی و غضروفی ضعیفتر است و قادر به نگهداری پوست ضخیم و سنگین روی خود نیست. به همین دلیل بینی حالت کوفته و بد شکلی پیدا میکند. بنابراین در این جراحی در اکثر موارد نه تنها از آنها بر نمیداریم بلکه با گذاشتن غصروفهای کمکی یا گرافت آنها را تقویت میکنیم. با این روش، بینی استحکام بیشتری یافته و شکل بهتری پیدا میکند. این گرافتها معمولا از داخل بینی خود فرد برداشته میشود.
۶- آیا میتوان از پوست بینی هم برداریم؟
برداشتن پوست از خارج بهدلیل باقی گذاشتن خط برش روی بینی امکان پذیر نیست ولی بهطور محدودی میتوان پوست را از داخل با برداشتن چربی نازک کرد. البته دستکاری بیش از حد خطر ایجاد نکروز و بهدنبال آن زخم بد فرم (اسکار) وجود دارد. بهعلاوه امکان تشکیل مجدد این چربیها وجود دارد.
۷- در سالهای اخیر ادعاهایی مبنی بر کوچک کردن بینی با استفاده از دستگاههایی شنیده میشود. آیا این حرفها درست است؟
در بینیهای با پوست نازک یا متوسط بههیچ عنوان تاثیری ندارند، چون اشکال مهم در آنها بزرگ و برجسته بودن استخوان و غضروف است که تنها با جراحی قابل اصلاح است. در بینیهای گوشتی هم همچنان که ذکر شد باید غصروفهای ضعیف تقویت شوند که این هم فقط باید جراحی شود. بنابراین این دستگاهها تاثیر چندانی در این بینیها ندارند.
۸- یکی از نکاتی که در مورد جراحی بینیهای گوشتی گفته میشود، امکان برگشت آن است. این مسأله چقدر صحت دارد و چگونه میتوان احتمال آنرا کاهش داد؟
اگر روش عمل درست و دقیق باشد، امکان برگشت بسیار کم است، چون در اینجا ما غصروفها را تقویت میکنیم که این روش دایمی و برگشت ناپذیر است. مسأله در مورد ضخامت پوست است که چنانچه با برداشتن چربیها آنرا نازک کنیم امکان تشکیل مجدد آن وجود دارد. البته با انجام اقداماتی پس از جراحی میتوان پوست را نازکتر کرد و از برگشت آن جلوگیری کرد. یکی ازاین روشها تزریق کورتن در لایههای عمیق پوست میباشد. میتوان ۳ هفته پس از جراحی این تزریقها را انجام داده و در صورت نیاز آن را تکرار کنیم. این کار باید با نهایت دقت انجام پذیرد تا امکان بروز عوارض از بین برود. مواردی از نازک شدن بیش از حد پوست در یک قسمت و یا تغییر رنگ آن دیده شده است.
روشهای دیگری از جمله مصرف کرمهای مخصوص و یا ابزرهایی برای تراشیدن پوست نیز وجود دارد که تا حد قابل توجهی موثر است.
۹- آیا احتمال بروز عوارض در این بینیها بیش از بینیهای دیگر است؟
اگر تکنیکهای جراحی و مراقبتهای بعد از عمل به درستی انجام شود، تفاوتی با دیگران ندارد. انجام صحیح توصیههای پزشک و مراجعت به موقع، در گرفتن نتیجه دلخواه نقش بهسزایی دارد.
۱۰- چه توصیهای به آنانکه با بینی گوشتی قصد رینوپلاستی دارند میکنید؟
هر چقدر آگاهی این افراد به نوع بینی و امکانات جراحی بیشتر باشد میزان رضایتمندی آنان افزایش مییابد. آنها باید تا رسیدن به نتیجه حوصله داشته باشند چون تغییرات در این بینیها تدریجی و طولانی است.
این افراد باید مطمئن باشند که با صبر و حوصله و آگاهی کامل و انتظارات معقول به نتیجه دلخواه خواهند رسید.
11-نتیجه جراحی در بینی های باصطلاح گوشتی چطور است؟
مهمترین عامل محدود کننده در جراحی بینی پوست است. در حقیقت پوست خط قرمز در جراحی بینیست. بجز موارد اندکی ما هیچگاه پوست را دستکاری نمیکنیم. در گذشته برخی جراحان برای نازک کردن پوست از زیر آنرا تراشیده و نازک میکردند. این کار بعضأ نتایج فاجعه باری همچون فرو رفتگی در پوست و یا حتی به از بین رفتن یا نکروز قسمتی از آن می انجامید. ترمیم تمام قسمتهای بینی در جراحیهای ترمیمی امکانپذیر است مگر در ضایعات پوستی.در جراحی های نوین بینی های گوشتی فرم دادن به بینی با افزایش استحکام به اسکلت غضروفی هدف اصلی است. با این کار نوک بینی باریک تر شده و افتادگی آن هم اصلاح میگردد. گرچه بافت چندانی از بینی برداشته نشده و حتی به آن اضافه می شود، ولی بینی شکیل تر و کوچکتر بنظر میرسد.
12-افراد با بینی گوشتی چقدر میتوانند از نتیجه جراحی انتظار بهبود داشته باشند؟
اگر چنانچه این افراد انتظار معقولی داشته باشند می توان به آنها نوید بینی خوش فرم و شکیلی را داد. آنها نباید به هیچ وجه انتظار بینی کوچک، بینی فانتزی و یا عروسکی داشته باشند.
13-آیا هر بینی گوشتی را میتوان عمل کرد؟
خیر. در برخی آفراد و بخصوص آقایان پوست بسیار چرب و ضخیم است و جراحی در آنان فایده ای نداشته و حتی ممکن است شرایط را بدتر کند. بهتر است ابتدا با برخی اقدامات پوستی مانند تراشیدن پوست و یا لیزر ضخامت آن را کمتر کرده و سپس اقدام به جراحی نمود.
مهمترین اقدامات بعد از جراحی بینی
جراحی بینی یک عمل زیبایی است که می تواند باعث از بین بردن مشکلات بینی و اصلاح معایب آن شود ، در صورتی که شما جراحی بینی را برای انجام انتخاب کرده اید ، لازم است تا از اقدامات بعد از عمل جراحی بینی مطلع باشید تا بتوانید با آگاه بهتر و بیشتر دوره ی نقاهت بعد از جراحی را بدون هیچ گونه مشکل احتمالی پشت سر بگذارید. برای این منظور نیاز است تا شما بعد از عمل جراحی:
- به مدت ۲۴ ساعت از کمپرس سرد استفاده کنید (این اقدام باعث می شود تا شما میزان قابل توجهی از کبودی و تورمات ناشی از جراحی را کاهش دهید)
- برای کمپرس حتما عینک های مخصوص تهیه کنید و دائما آن را خنک نگه دارید تا بتوانید برروی بینی و گونه ها آن را بگذارید .
- سعی کنید آمپول های دگزامتازون و مسکن های تجویز شده را سر ساعت مصرف کنید (این دسته از داروها برای کاهش درد و نیز کاهش تورمات و کبودی شما تجویز می شوند)
- ممکن است جراح برای شما قرص سرماخوردگی و استامینوفن تجویز نماید این قرص ها برای جلوگیری از سرماخوردگی شما و نیز جلوگیری از عطسه های ناخواسته تجویز می شوند.
- بعد از جراحی نیاز است تا در یک مکان آرام استراحت کنید و از یک بالشت بلند برای زیر سر استفاده کنید تا سر شما در هنگام استراحت بالا بوده و فشاری به بینی وارد نشود.
- برای اینکه کبودی شما کمتر شود، آب کرفس و آب آناناس مصرف کنید.
- قبل از اینکه گچ بینی را بردارید حتما استحمام کنید، این کار باعث می شود تا گچ روی بینی شما خیس شود و راحت تر از روی بینی برداشته شود .
تقویت غضروف در بینی های گوشتی
بینی های گوشتی دارای پوست ضخیمی می باشند و به همین علت نمی توان به خوبی، پوست را بر روی بینی نگه داشت و همین امر موجب می شود تا نوک بینی های گوشتی بزرگ و پهن شوند و حالتی افتاده پیدا نمایند. همچنین، بینی های گوشتی دارای غضروف های ضعیفی هستند و در نتیجه ساختار بینی نیز ضعیف می شود. جراح بینی قبل از اقدام به جراحی بینی گوشتی باید، باید به خوبی، غضروف های بیمار را مورد بررسی و معاینه قرار دهد.
جراحی بینی گوشتی در روش های قدیمی تر، با استفاده از برداشتن غضروف ها انجام می شد، اما در روش های مدرن و جدید جراح سعی می نماید به جای برداشتن غضروف ها آن ها را تقویت و اصلاح نماید. و این کار باعث می شود تا غضروف ها محکم و سفت شوند، و در نتیجه تیغه بینی نیز صاف و متوازن می شود. تمامی این اتفاق ها زمانی رخ می دهد که جراح بینی از مهارت بسیار بالایی برخوردار باشد و در انجام جراحی، تمامی اصول و تکنیک ها را به درستی و به طرز صحیحی استفاده نماید.
جراح از نواحی که غضروف های بینی زیاد می باشد جهت اضافه کردن به مکان هایی که غضروف های کم تری دارند، جهت استحکام ساختار بینی استفاده می نماید و به این صورت باعث تقویت غضروف ها می شود. با این روش دیگر بینی افتاده نمی شود و تغییر فرم نمی دهد. به طور کلی در ابتدا سعی می شود از غضروف های خود بینی جهت تقویت غضروف ها استفاده شود، اگر بینی غضروف کافی نداشت، از غضروف های لاله گوش و دنده بیمار استفاده می شود. و اگر باز بیمار غضروف کافی را جهت انجام جراحی بینی نداشت، می توان از ایمپلنت های مصنوعی استفاده کرد
دکتر سید علی اصغر شیرازی متخصص و جراح گوش و حلق و بینی، با دانش و تجربه و مهارت بسیار بالایی جراحی بینی اعم از نوع گوشتی و استخوانی و رفع انحراف بینی را با رعایت تمامی اصول و تکنیک ها انجام می دهد. و همواره سعی بر این داشته اند تا رضایت کامل مشتریان را داشته باشند. شما عزیزان می توانید با مراجعه به قسمت گالری تصاویر، نمونه کارهای دکتر شیرازی را مشاهده نمایید.
چند سوال رایج در مورد بینی های گوشتی
1- به چه بینی هایی، بینی گوشتی گفته می شود؟ به طور کلی بینی های گوشتی چه ویژگی دارند؟
بینی های گوشتی، ظاهری گرد دارند، پوست این نوع بینی ضخیم و کلفت است، تجمع چربی در نوک بینی زیاد است، استخوان و غضروف ضعیفی دارند، قابل انعطاف می باشند و پره های بینی بزرگ و برجسته می باشد.
2- جهت کاهش ورم بینی چه اقداماتی لازم می باشد؟
استفاده از کمپرس سرد به مدت 48 ساعت بعد از جراحی بینی، استفاده از یک یا چند بالشت اضافه هنگام خواب، در زیر سرتان، در معرض آفتاب شدید و حرارت قرار نگیرید زیرا حرارت زیاد باعث تورم می شود. جهت نوشیدن مایعات از نی پرهیز نمایید. پرهیز از مصرف زیاد نمک و غذاهای شور.
3- تا چه مدتی باید از چسب بینی استفاده شود؟
افرادی که جراحی بینی گوشتی انجام داده اند، بهتر است به مدت 3 ماه از چسب بینی به طور صحیح استفاده نمایند. چسب بینی را باید به طور متداوم، استفاده کرد و زمانی که چسب خیس می شود، سریعا باید تعویض شود.
4- نتیجه جراحی بینی گوشتی تا چه اندازه موفقیت آمیزخواهد بود؟
معمولا نتیجه ی جراحی بینی گوشتی همان قدر که به تبحر و تجربه جراح بینی بستگی دارد، به جنس پوست و نیز ضخامت آن نیز بستگی دارد ، مراقبت های بعد از جراحی بینی نیز می تواند در آنچه شما انتظار به دریافت آن دارید کمک نماید، این نکته را باید بدانید که نتیجه جراحی بینی گوشتی، هیچ گاه فانتزی نخواهد شد، و معمولا نتیجه طبیعی خواهد داشت
5- چه زمانی جهت تزریق آمپول به بینی ، مناسب می باشد
بهترین زمان جهت تزریق کورتون به بینی بعد ازدو ماه می باشد، که تا حدی ورم بینی کاهش یابد و بعد از آن اقدام به تزریق کورتون شود، زیرا در این حالت، اشتباه جراح بینی کاهش می یابد و نتیجه مطلوب تر خواهد شد
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت. عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، متخصص جراحیهای زیبایی صورت، متخصص جراحیهای گوش، حلق، بینی و سر و گردن، رتبه اول بورد گوش و حلق و بینی و سر و گردن ایران، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش و قاعده جمجمه از استرالیا، عضو انجمن جراحان پلاستیک سر و صورت امریکا، اروپا و استرالیا، عضو هئیت مدیره انجمن راینو لوژی ایران، عضو هئیت مدیره انجمن جراحان گوش، حلق، بینی و سر و گردن ایران، دبیر کنگرههای علمی و فوق تخصصی جراحان گوش و حلق و بینی و پلاستیک، دارنده مقالات علمی متعدد در نشریات معتبر جهان.
سلام دکتر بینی من گوشتیه و خیلی میترسم عمل کنم و وب نشه ؟ با تقویت غضروف میشه نوکشو استخونی در آورد؟
بستگی به میزان گوشتی بودن بینی داره، در بینی با پوست خیلی ضخیم امکان نداره.
بعد از جراحی بینی گوشتی حتما باید آمپول کورتون تزریق کرد؟ چند وقت بعد باید آمپول زد؟
این به نظر جراح بستگی داره و باید معاینه انجام بشه.