5 “تفاوت بینی گوشتی و استخوانی” چیست؟

اصلی‌ترین تفاوت بینی استخوانی و گوشتی در نوع پوست و ظاهر این دو نوع بینی است. به طور خلاصه بینی گوشتی دارای پوست ضخیم و غضروف قوی بوده، در صورتی که بینی استخوانی دارای پوست نازک خصوصا در ناحیه تیغه بینی بوده و غضروف قوی‌تری دارد. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به بررسی فرق این دو نوع بینی بپردازیم.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی چیست؟

مهم‌ترین تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در چیست؟

همانطور که اشاره شد ضخامت پوست عامل تعیین کننده تفاوت بینی استخوانی و گوشتی است. بینی‌های استخوانی پوستی نازک یا متوسط و بینی‌های گوشتی دارای پوستی ضخیم هستند. بطور طبیعی پوست نیمه بالایی بینی، یعنی همان قسمتی که استخوان را می‌پوشاند از نیمه پایینی، یعنی ناحیه ای که غضروف را می‌پوشاند، نازکتر است. در بینی‌های استخوانی پوست به گونه‌ای روی استخوان قرار دارد که به خوبی تغییرات استخوان را بعد از عمل بینی نشان می‌دهد.

1. تفاوت بینی استخوانی و گوشتی در ظاهر و فرم

  • بینی استخوانی به دلیل نازک بودن پوست، جزئیات استخوانی از زیر پوست را به خوبی نشان می‌دهد. (به این معنا که ممکن است لبه‌های استخوان چنانچه قبلا شکسته شده باشد، دیده و لمس گردد.) همچنین در نیمه پایینی به دلیل نازک بودن پوست معمولا غضروف‌ها قوی و مستحکمند و پهنی و یا افتادگی در نوک بینی کمتر وجود دارد.
  • بینی‌های گوشتی به دلیل دارا بودن پوست کلفت‌تر و ضخیم‌تر جزییات استخوانی و غضروفی را به خوبی نشان نمی‌دهند؛ به همین دلیل هم در این نوع بینی‌ها سر بینی پهن و افتاده است.

2. تفاوت بینی‌های استخوانی و گوشتی در زمان جراحی چیست؟

با توجه به اینکه تفاوت اصلی بینی‌های گوشتی و استخوانی در دارا بودن پوست نازک بینی استخوانی است، جراحی بینی استخوانی به عنوان یک کار هنرمندانه روی بافت سخت یعنی استخوان و غضروف بعد عمل به خوبی قابل مشاهده است، بنابراین تغییرات اگر با دقت کامل و درست انجام شود، نتیجه بسیار چشمگیر و قابل توجه است.

به همین ترتیب هم اگر کوچکترین ایرادی در فرم‌گیری بینی وجود داشته باشد، مثلا لبه یک استخوان کمی تیز باشد به‌راحتی از زیر پوست نازک قابل مشاهده است؛ پس دقت داریم که به دلیل نازک بودن پوست کوچکترین اشکالی در قسمت‌های زیرین پوست باقی نماند و سعی بر این داریم که همه سطوح تیز را نرم کنیم تا در زیر پوست نازک قابل مشاهده و لمس نباشد.

در بینی‌های استخوانی معمولا قسمت قوز بینی بیشتر مشخص است به همین دلیل بیشتر باید برداشته شود و همینطور به دلیل محکم بودن غضروف نیاز به استحکام بخشی بیشتری نسبت به بینی‌های گوشتی وجود دارد .

در مقابل هرچند می‌توان با تکنیک‌ها و مانورهای خاصی که وجود دارد عمل بینی گوشتی را انجام داد و نتیجه قابل قبولی از آن دریافت کرد، اما به دلیل کلفتی پوست در این نوع بینی‌ها، جراحی برای آن‌ها با سختی‌هایی همراه است.

مهم‌ترین تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در جراحی، مشکل‌تر بودن جراحی برای بینی گوشتی است و امکان دارد آن انتظاری که بیمار از نتیجه جراحی داشته باشد بدست نیاید و به همین ترتیب مهم‌ترین نکته‌ای که بیمار قبل از جراحی باید آن را در نظر بگیرد پیداکردن یک جراح بینی خوب با مهارت بالا است.

در نهایت باید گفت همه ‌ی موارد در هر دو جراحی انجام می‌شود، ولی ملاحظاتی در تفاوت بینی گوشتی و بینی استخوانی وجود دارد که باید برای هر کدام در نظر گرفته شود.

3. تفاوت بینی گوشتی و استخوانی از نظر علمی

اگر از دیدگاه علمی بخواهیم به دانستن فرق بین بینی استخوانی و بینی گوشتی پی ببریم باید بگوئیم که در واقع ما در علم جراحی بینی، بینی استخوانی و گوشتی نداریم؛ اما نوع پوست بینی در اینجا مطرح می‌شود که جداکننده بینی‌های با پوست نازک و بینی‌های با پوست ضخیم است و به همین علت بینی‌های با پوست نازک را بینی‌های استخوانی و بینی‌های با پوست کلفت را بینی‌های گوشتی می‌گویند.

4. تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در نوک بینی

نوک پیازی یکی از ویژگی‌های مهم بینی‌های گوشتی است که معمولاً تاثیر زیادی در نتیجه عمل جراحی دارد. این نوع بینی‌ها دارای نوکی است که بسیار بزرگ و گرد است و به ندرت می‌توان نوک پیازی را در بینی‌های استخوانی مشاهده کرد، اگرچه این به معنای عدم وجود بینی استخوانی با نوک پیازی نیست، اما حضور این ویژگی می‌تواند تاثیر زیادی در نتیجه نهایی داشته باشد.

5. تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در مراقبت های پس از جراحی

در کلیات مراقبت های بعد از جراحی بینی، تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در مراقبت های پس از جراحی چندان نخواهد بود. با این وجود به طور کلی، در مراقبت از بینی گوشتی، باید به مراقبت از پوست و بافت‌های نرم بیشتر توجه شود، زیرا این نوع بینی معمولاً دارای پوست ضخیم‌تر و بافت‌های نرم بیشتری است. از طرفی، در مراقبت از بینی استخوانی، نیاز به مراقبت از استخوان‌ها و ساختارهای سخت‌تر اسکلت بیشتر است، به خصوص اگر جراحی‌هایی از جمله شکستگی استخوان‌های بینی انجام شده باشد.

آیا ممکن است در تشخیص تفاوت بینی‌های استخوانی و گوشتی اشتباه شود؟

در اغلب موارد حتی افراد غیر متخصص هم می‌توانند این دو نوع بینی را از هم افتراق دهند؛ ولی گاهی اوقات در بینی با پوست نازک غضروف‌ها بسیار قوی بوده و باعث پهن شدن و افتادگی سر بینی شده که همین امر سبب اشتباه گرفتن این بینی با بینی گوشتی است. ولی اگر به مهمترین وجه تفاوت بینی گوشتی و استخوانی یعنی ضخامت پوست، توجه گردد کمتر دچار اشتباه می‌شویم. 

نتیجه‌گیری

در نتیجه تمام موارد بالا در خصوص تفاوت بینی گوشتی و استخوانی می‌توان گفت اصولا پوست بینی تعیین کننده نوع بینی است. بینی‌های که پوست نازک دارند به دلیل نازکی غضروف‌ها و استخوان‌ها که اسکلت بینی را تشکیل می‌دهند به خوبی دیده و لمس می‌شوند، در مقابل بینی‌هایی که گوشتی هستند این ویژگی را ندارند.

مطالب مرتبط

جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 Responses

  1. مدت بهبود دماغ های استخوانی بعد از عمل نسبت به دماغ های گوشتی چقدر به طول می انجلمد؟(با تشکر فرواوان)

    1. سلام 6 ماه تا یک سال با توجه به نوع جراحی ممکنه تورم وجود داشته باشد .

  2. من سه سال پیش بینی مو عمل کردم، گوشتی بود و برگشت و تا حدودی مثل اولش شد. الان دوباره جراحی کنم احتمال دار مثل قبل برگرده؟

  3. بینی غضروفی هم داریم؟ من حس میکنم غضروف بینیم خیلی بیشتره. میشه برای بینی های غضروفی مدل فانتزی هم عمل کرد؟

  4. من 5 سال پیش با پزشک دیگه ای عمل کردم و نوک بینی مقداری افتاده بینی استخوانی داشتم. دکتر دلیلش چیه؟ مجدد عمل کنم درست میشه ؟