بینی شما ، محافظ ریه تان است

ممکن است شما بینی تان را به عنوان یک «ارگان حیاتی» در نظر نگیرید، حال آن که این گونه است. برای درک اهمیت آن لازم است که یک سرماخوردگی سخت را تجربه کنید. گرفتگی بینی و ترشحات فراوان آن تاثیر قابل توجهی روی کیفیت زندگی، وضعیت تنفسی، خواب و کارایی شما خواهد داشت.
چرا بینی شما این اندازه مهم است؟
بینی هوایی را که تنفس می کنید قبل از رسیدن به ریه تصفیه می کند. اکثر این فعالیت از طریق شاخک های بینی که روی دیواره های بینی واقع شده اند، انجام می‌شود. در یک فرد بالغ روزانه بین ۱۸ تا ۲۰ هزار لیتر هوا از بینی عبور می کند.
بینی شما با این اعمال از شما محافظت می کند:
ـ فیلتر کردن همه هوای ورودی و به دام انداختن ذراتی حتی به کوچکی گرده درختان.
ـ مرطوب کردن هوایی که تنفس می کنید به منظور جلوگیری از خشکی سطح پوشاننده داخل تراشه برونش و ریه شما.
ـ گرم کردن هوای ورودی و رساندن دمای آن به درجه حرارت بدن شما قبل از رسیدن به ریه.
بنا به دلایل فوق و دلایل بسیار دیگری، عملکرد طبیعی بینی بسیار ضروری است. اگر می خواهید لطفی به ریه هایتان بکنید، از بینی تان مراقبت کنید.
پیامد های اختلال در فعالیت بینی
با توجه به ارتباط مهمی که ریه با بینی دارد، توجه کردن به مشکلات بینی مثل حساسیت بینی می تواند باعث پیشگیری از مشکلات ریوی یا بهبود آنها شود و برعکس بی توجهی به علائم بینی مثل انسداد بینی، عطسه های فراوان، آبریزش بینی، ترشحات عفونی و پشت حلق می تواند منجر به تشدید مشکلات ریوی شده و باعث بروز مشکلات دیگری شود. ازجمله:
ـ احتقان بینی باعث کاهش حس بویایی می شود.
ـ تنفس دهانی باعث خشکی دهان شده و این امر احتمال عفونت های دهان و حلق را افزایش می دهد و حس چشایی را کاهش می دهد. تنفس دهانی همچنین باعث می شود که ذرات مضر و باکتری ها بتوانند راحت تر به ریه برسند؛ هوای سرد و خشکی که در این حالت به ریه ها می رسد ترشحات ریه را غلیظ تر کرده، حرکت مژک هایی که مسوول تخلیه ترشحات ریه هستند را کند و در نتیجه عبور اکسیژن از ریه به درون عروق ریه را کاهش می دهد.
ـ بی توجهی به آلرژی بینی احتمال پیدایش آسم را بیشتر می کند و در صورت ابتلا به آسم، علائم آن را تشدید می کند.
بنابراین ضروری است چنانچه بینی شما دچار مشکلاتی است برای جلوگیری از گرفتاری یا بدتر شدن علائم ریوی به فکر درمان و اصلاح مشکلات بینی خود باشید. برای حل این مشکلات باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

دکتر علی اصغر شیرازی

دکتر علی اصغر شیرازی

متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت. عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، متخصص جراحی‌های زیبایی صورت، متخصص جراحی‌های گوش، حلق، بینی و سر و گردن، رتبه اول بورد گوش و حلق و بینی و سر و گردن ایران، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش و قاعده جمجمه از استرالیا، عضو انجمن جراحان پلاستیک سر و صورت امریکا، اروپا و استرالیا، عضو هئیت مدیره انجمن راینو لوژی ایران، عضو هئیت مدیره انجمن جراحان گوش، حلق، بینی و سر و گردن ایران، دبیر کنگره‌های علمی و فوق تخصصی جراحان گوش و حلق و بینی و پلاستیک، دارنده مقالات علمی متعدد در نشریات معتبر جهان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 پاسخ

  1. بسیارعالی بود ،
    من بینهایت خوشحال شدم ازاینکه ناخواسته وارداین سایت شدم چراکه منو در اقدام بامشگل اساسی ک دارم وپیگیری آن آگاه ومجاب کرد .باتشکرازشمابرای ایجاد این سایت مفید وارزشمند . سپاس فراوان